După ce Guvernul a majorat fondul pentru burse studenţeşti, tinerii care învaţă la Universitatea din Oradea cer conducerii instituţiei ca această decizie să se reflecte în mărirea cuantumului burselor, nu doar în majorarea numărului de bursieri.

"Studenţii senatori, cei din consilii şi asociaţiile studenţeşti au făcut o propunere comună pentru cuantumul fiecărui tip de bursă", a declarat, miercuri, pentru BIHOREANUL, Andrei Crăciun, preşedintele studenţilor din Senatul Universităţii.

Concret, tinerii propun ca o bursă socială să crească de la 300 de lei, cât este acum, la 580 de lei, una de merit de la 350 de lei la 700 de lei, iar una de performanţă de la 450 de lei la 1.000 de lei.

Studenţii au înaintat conducerii Universităţii din Oradea propunerea lor şi aşteaptă un răspuns. "Este un fenomen pe plan naţional, în toate universităţile studenţii poartă negocieri cu conducerea. La UBB ştiu că au propus aceleaşi cuantumuri ca şi noi", a mai spus Andrei Crăciun.

Prin Legea bugetului de stat pentru 2017, publicată în Monitorul Oficial în februarie, Guvernul a majorat fondul pentru burse studenţeşti cu 142,16%. Decizia de a mări cuantumul burselor sau numărul bursierilor aparţine însă fiecărei universităţi.