Campusul universitar se va umple de muzică săptămâna viitoare. Pentru prima oară, la Universitate va avea loc Festivalul Artelor Studenţeşti Vivat Academia, o manifestare în cadrul căreia studenţii orădeni vor cânta pentru profesori, colegi, dar şi orădeni de rând, care îi vor putea asculta şi în biserici ori pe străzile oraşului.

"Prin acest festival, am dorit să punem în valoare studenţii Facultăţii de Arte, dar şi alţi studenţi talentaţi care studiază la alte specialităţi. (...) Să ieşim în urbe, să vadă şi urbea ce talente avem", a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, prorectorul Simona Trip (foto). Astfel, în cadrul festivalului vor cânta şi studenţi care învaţă la alte specializări decât Muzică, dar care au astfel de talente.

Festivalul va debuta marţi, de la ora 19, în campusul universitar, cu un concert la care vor cânta zeci de studenţi orădeni. Tinerii vor cânta piese jazz, simfonice şi chiar muzică populară. De asemenea, va avea loc o reprezentare a echipei de teatru Drama Club, dar şi o paradă de modă.

Miercuri, de la ora 18, studenţii vor concerta în Catedrala Baratok, iar joi de la ora 16.30 în Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului din Olosig. Vineri va avea loc un concert la Biserica Albastră, de la ora 18, iar sâmbătă de la ora 16 festivalul se va încheia cu un concert stradal, ce se va ţine fie pe Corso, lângă Liceul Ady Endre, fie în pasajul Vulturul Negru, în funcţie de condiţiile meteo.

La toate concertele intrarea este liberă pentru orice orădean.