Mai mulți studenți ai Universității din Oradea au avut parte de o întâlnire surpriză, în timpul unei vizite pe care au făcut-o la una din cele mai bine cotate afaceri din Bihor, fabrica de confecții și tricotaje Mobiente, după cum informează un comunicat de presă al instituției de învățământ superior.

După ce au aflat de la managerul companiei, Ioan Tulvan, detalii despre afacerea sa, tinerii au avut ocazia să-l cunoască pe faimosul creator de modă Cătălin Botezatu. Vedeta colaborează cu firma orădeană și astfel studenții au putut să se pozeze alături de designer, pe care l-au întâlnit în magazinul de desfacere al producătorului.

Mobiente s-a impus ca un brand de referință pe piața confecțiilor și tricotajelor, fiind acum producător pentru case de renume mondial, precum Louis Vuitton sau Max Mara, și având produsele prezente pe piețe din America până în Japonia, Australia, Israel sau Kuweit.

De la Ioan Tulvan, studenții au aflat cum se conduce afacerea cu peste 200 de angajați și care folosește tehnologie modernă. „Suntem una dintre puținele companii din Europa în măsură să realizăm, într-un sistem complet integrat, articole tricotate combinate cu materiale textile, inclusiv dantelă, mătase, piele sau orice tip de material, obținând produse unice de cea mai înaltă calitate. Avem o colaborare apropiată cu importante și consacrate branduri din industria modei, reușind împreună să creăm și să fabricăm modele conform celor mai noi tendințe. Am contribuit la lansarea, în premieră pe piață, a multor produse de înaltă calitate, complexitate și design. Dezvoltăm continuu relația de lungă durată cu toți partenerii noștri din industria fashion”, le-a spus omul de afaceri.

Vizita studenților orădeni a durat aproape trei ore și a cuprins mai multe departamente ale firmei, fiind o ocazie pentru tineri să înțeleagă și noțiuni de antreprenoriat. „Băieții au fost interesați de mașinile, noi și deosebit de complexe, din secția de tricotaje, iar fetele au zăbovit mai mult în zona produselor finite și la magazinul companiei”, a precizat șeful de lucrări dr. ing. Mihaela Novac, coordonatoarea proiectului „Dezvoltarea durabilă a antreprenoriatului studențesc în Universitatea din Oradea”, în cadrul căruia tinerii fac vizite în diverse companii locale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!