Pe 27 februarie, studenţii orădeni sunt chemaţi la urne. Ei vor trebui să-şi aleagă reprezentantul în Senatul Universităţii din rândul studenţilor care învaţă la Facultatea de Geografie, Turism şi Sport.

Potrivit lui Andrei Crăciun, preşedintele studenţilor din Senatul Universităţii din Oradea, facultatea a rămas fără un student reprezentant în forul legislativ după ce atât titularul acestei funcţii, cât şi rezerva au absolvit facultatea anul trecut. Drept urmare, tinerii au cerut acordul Senatului pentru a organiza alegeri parţiale şi l-au primit.

În premieră, însă, scrutinul este organizat exclusiv de studenţi, fără implicarea niciunui cadru didactic. Preşedinta comisiei de alegeri este studenta Mădălina Cseh, de la Facultatea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură.

Aşadar, studenţii sau masteranzii de la GTS care îşi doresc să-şi reprezinte colegii în Senat sunt îndemnaţi să-şi depună candidaturile. Termenul limită este 15 februarie, detalii despre procedura de urmat regăsindu-se pe site-ul facultăţii.

Cel mai probabil, însă, studentul senator se va alege din al doilea tur de scrutin. Dacă pe 27 februarie nu se vor prezenta la urne jumătate plus unul din totalul studenţilor orădeni, cel de-al doilea tur de scrutin va avea loc pe 1 martie.