Rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal, a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că studenţii orădeni pot de acum să-şi verifice notele de acasă, întrucât programul Uniweb, care avea până acum funcţionalitate doar în activităţi de secretariat şi în ceea ce priveşte taxele, este acum accesibil şi studenţilor.

Intrând pe adresa de internet http://studinfo.uoradea.ro, deocamdată funcţională doar de pe browser-ul Internet Explorer, studenţii îşi introduc codul numeric personal şi o parolă presetată şi au acces la notele pe care le-au luat la examene. "După prima logare în cont, ei pot să-şi schimbe parola", a explicat secretarul ştiinţific al Senatului Universităţii, Sorin Curilă, totodată responsabil de programul Uniweb.

Odată înregistrat pe site, studentul poate să acceseze doar notele sale, platforma online furnizându-i totodată informaţii privind orarul cursurilor şi seminariilor şi planul de învăţământ.

Totodată, Uniweb va fi folosit în acest an şi ca o alternativă pentru generarea suplimentelor de diplomă. "Anul acesta se vor verifica suplimentele de diplomă pregătite clasic cu cele generate din Uniweb, urmând ca de la anul suplimentele să fie generate doar de program", a explicat Curilă.