Preşedintele studenţilor din Senatul Universităţii din Oradea, Răducu Şerbănescu, a trimis o scrisoare către ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, în care prezintă nemulţumirea studenţilor orădeni cu privire la neacordarea biletelor de tabere. Potrivit lui Şerbănescu, biletele erau distribuite deja în această perioadă a anului trecut, astfel încât studenţii puteau merge în vacanţa de iarnă în tabără.

"Considerăm că decizia Ministerului Educaţiei de a tăia şi taberele pentru studenţi este încă o privare de drepturi a studenţilor din România, acesta fiind unul din drepturile fundamentale ale studenţilor pe parcursul ultimelor decenii", a scris Şerbănescu în scrisoarea pe care a făcut-o publică miercuri.

Reprezentantul studenţilor orădeni susţine că prin neacordarea biletelor de tabără "eliminăm orice şansă a studenţilor cu posibilităţi financiare reduse, dar foarte buni la învăţătură, de a merge la munte sau la mare".

"Noi ne manifestăm public împotriva oricărui demers de eliminare a acordării biletelor de tabere pentru studenţii performanţi, precum şi pentru cazurile sociale grave", se mai arată în scrisoarea către ministrul Educaţiei.