Proiectul "Trans-Atlantic Network Established for Converting Brownfields Into Community Asstes" se derulează în perioada 16 septembrie 2010 - 15 septembrie 2013 şi implică mobilităţi comune între patru Universităţi, două europene şi două din Canada.

Universitatea Oradea este lider de proiect prin Facultatea de Istorie Geografie şi Relaţii Internaţionale, iar studenţii catedrei de Geografie, Turism şi Amenajarea Teritoriului vor putea primi sprijin financiar pentru a putea studia la două universităţi din Canada, cea din Ottawa şi cea din Moncton.

Partenera europeană implicată în proiect alături de Universitatea din Oradea este Universitatea din Antile şi Guyana, Martinica, din Franţa. "Proiectul, în valoare totală de 138.000 de euro, oferă sprijin financiar pentru mobilităţi comune care vizează schimburi de studenţi şi cadre didactice între universităţile participante, precum şi dezvoltarea în parteneriat a unor programe de cercetare din domeniul reconversiei terenurilor industriale dezafectate", se arată într-un comunicat trimis joi de Universitatea Oradea.

Proiectul trans-atlantic este finanţat prin "Programul de cooperare UE-Canada" şi derulat de Agenţia Executivă pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură din Bruxelles, Belgia.