Asociaţia Studenţilor din Universitatea din Oradea (ASUO), în parteneriat cu Consorţiul Studenţilor din România, reintroduc la Oradea cardul StudCard, prin care tinerii au parte de reduceri în diferite localuri ori magazine din oraş. Acest tip de card, celebru în centre universitare mari, precum Bucureşti ori Cluj Napoca, a mai fost disponibil studenţilor orădeni în 2008.

Orice student orădean poate primi un StudCard începând din 23 octombrie, dacă merge, între orele 10 şi 14, în campusul universitar (în faţa pavilionului E) ori la sediul ASUO (clădirea Facultăţii de Ştiinţe Economice, etajul I, sala E 117).

Pentru eliberarea cardului, beneficiarul trebuie să prezinte o copie după buletin, una după carnetul de student şi o poză tip buletin. Eliberarea StudCard presupune şi achitarea unei taxe anuale de 20 de lei.

Cardul, care funcţionează ca o legitimaţie netransmisibilă, îi asigură "proprietarului" reduceri de tot felul, căci vine cu un pachet de 200 de vouchere. "Deocamdată, acordăm reduceri în 21 de localuri, dar şi la o spălătorie auto ori la saloane de bronzat", a explicat pentru BIHOREANUL Tiberiu Biro-Marc, coordonator StudCard Oradea.

Reprezentanţii ASUO promit că vor încerca să "înmulţească" firmele cu care colaborează pentru StudCard, astfel încât studenţii să aibă parte de reduceri în tot mai multe locuri.