Câteva zeci de studenţi orădeni au luat parte, marţi seară, la deschiderea celei de-a doua ediţie a Festivalului Artelor Studenţeşti Vivat Academia.

Pe scena amplasată în faţa Bibliotecii universitare au urcat pe rând zeci de tineri de la diferite facultăţi, într-un real maraton de muzică uşoară, jazz şi muzică populară. E drept, artiştii în devenire s-au lăsat aşteptaţi, căci festivalul a debutat cu o întârziere de 35 de minute.

Odată ce au început să cânte, însă, au atras atenţia campusului, iar în faţa scenei s-au adunat cam 70 de persoane, studenţi şi profesori deopotrivă. Tot atâţia i-au privit din geamurile camerelor de cămin. „Mă bucur că acest festival devine o tradiţie. Sper să-i convingeţişi pe studenţii din cămine să coboare”, le-a spus prorectorul Simona Trip studenţilor, amintindu-le că trebuie să se bucure de festivalul lor, căci arta înseamnă fericire.

Festivalul continuă miercuri, de la ora 17, în faţa lacului artificial din campusul universitar, unde va avea loc un spectacol de cor, un concert de muzică de cameră şi instrumentală, dar şi un spectacol de operă şi unul de teatru. De asemenea, va fi prezent un ansamblu de brass şi o orchestră de suflători, iar unii studenţi vor recita poezii.