Nici cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru studenţii din Senatul Universităţii din Oradea nu s-a bucurat de o prezenţă prea mare la vot. Din cei circa 17.000 de studenţi, la vot au fost doar 727, un număr totuşi mai mare decât cel de la primul tur, când au fost abia 400 de studenţi la vot.

Cert e, însă, că studenţii care au fost miercuri la alegeri au ales cei 19 reprezentanţi din rândul lor în Senat.

Astfel, interesele tinerilor vor fi apărate de Răducu Şerbănescu (Facultatea de Arte şi în prezent preşedintele studenţilor din Senat), Bucurean Marius (Facultatea de Arhitectură şi Construcţii), Traian Lucian Costa (Facultatea de Drept), Daniela Ile Lucaciu (Facultatea de Geografie, Turism şi Sport), Romeo Vasile Ile (Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei), Gabriel Gheţiu (Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial), Bogdan Fodor (Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică), Alexandra Radu (Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării), Andra Maria Nistor (Facultatea de Litere), Adrian Octavian Maghiar (nepotul fostului rector Teodor Maghiar) şi Lucia Raluca Ardelean (ambii de la Facultatea de Medicină şi Farmacie), Gheorghe Marius Omuţ şi Flavius Adrian Benea (ambii de la Facultatea de Protecţia Mediului), Adina Nicoleta Pop (Facultatea de Ştiinţe), Răzvan Lucian Tau şi Adrian Vusca (Facultatea de Ştiinţe Economice), Diana Roxana Tincu şi Alexandra Puşcaş (amândouă de la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane) şi de Constantin Pascariu (Facultatea de Teologie).

Conform calendarului alegerilor academice, cei 19 ar trebui să-şi aleagă noul preşedinte, vicepreşedinte şi secretarul în şedinţa Senatului de luni, 23 ianuarie, însă actualul preşedinte, Răducu Şerbănescu, spune că acest lucru cel mai probabil nu va avea loc. "E o greşeală, metodologia spune că noua conducere trebuie aleasă în prima şedinţă a noului Senat", a declarat Şerbănescu, joi, pentru BIHOREANUL. Cert este că actualul preşedinte nu va mai candida pentru un nou mandat ca lider al studenţilor.

Alegerile academice la Universitatea din Oradea continuă pe 8 februarie, când cadrele didactice şi cercetătorii cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată vor alege noul rector şi noua componenţă a Senatului. Până acum, pentru funcţia de rector singurul care şi-a depus candidatura este liderul sindical Gheorghe Ionescu.