Primul festival pentru tineri din Oradea, Studfest, s-a încheiat în urmă cu o săptămână, iar luni, în cadrul unei conferinţe de presă, organizatorii, adică membrii Fundaţiei Alternative, alături de liderii studenţilor orădeni în Senatul Universităţii, au prezentat bilanţul festivalului.

Primul lucru pe care l-au menţionat organizatorii au fost cifrele ce au compus bugetul manifestărilor de cinci zile. Astfel, Studfest a costat 150.000 de lei, din care 88.150 de lei s-au obţinut de la Primăria Oradea, iar restul din sponsorizări.

"Studfest Oradea a strâns în cele 5 zile mustind de evenimente aproximativ 6.500 de participanţi, conform dovezilor strânse: fotografiile şi listele de prezenţă întocmite de voluntari la faţa locului", a declarat Sorina Bradea, preşedinta Fundaţiei Alternative România.

Evenimentul care a prins cel mai bine printre tinerii orădeni a fost cinematograful în aer liber, unde a rulat şi pelicula "Eu când vreau să fluier, fluier". "Acesta a fost şi cel mai scump eveniment, a costat aproximativ 10.000 de lei", a explicat Bradea. În aceeaşi categorie a evenimentelor cu priză la public au fost incluse şi campionatele de mini-fotbal şi streetball, petrecerile şi concertele, dar şi piesele de teatru din cadrul Galei Traficantului de Cultură.

Organizatorii spun că Studfest continuă în Oradea prin înfiinţarea unui club de dezbateri în cadrul Universităţii, prin continuarea campaniei de strângere de cărţi pentru bibliotecile din Republica Moldova, dar şi prin publicarea, semestrial, a revistei Studentocraţia.

Totodată, panoul utilizat în cadrul festivalului pentru escaladă, pe care orădenii s-au putut căţăra în campus, a fost donat Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport. De asemenea, site-ul festivalului rămâne activ, dorindu-se un portal unde vor fi publicate "lucruri mărunte, dar interesante pentru studenţi".

Cât despre o ediţie următoare a festivalului, Sorina Bradea a declarat că aceasta se va realiza anul viitor. "Însă va trebui să regândim perioada în care să se desfăşoare festivalul, pentru a nu prinde studenţii în sesiune, aşa cum s-a întâmplat anul acesta cu cei din ani terminali", a mai spus preşedinta FAR.