Proiectul Sălii Polivalente cu 5.000 de locuri din Oradea este tot mai aproape de realizare. Comisia tehnico-economică a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a aprobat, marţi, studiul de fezabilitate aferent construcţiei, aceasta fiind cea mai importantă etapă din faza de realizare a documentelor.

"Urmează ca, până la sfârşitul lunii noiembrie, o comisie interministerială să avizeze acest studiu, avizul fiind obligatoriu în vederea emiterea hotărârii de guvern prin care se vor aproba indicatorii tehnico-economici ai acestei investiţii", se arată într-o informare trimisă, miercuri, de Biroul de Presă al Primăriei Oradea.

Reprezentanţii municipalităţii mai precizează că Hotărârea de Guvern s-ar putea emite la sfârşitul lunii noiembrie sau începutul lui decembrie, urmând ca, după publicarea acesteia, Compania Naţională de Investiţii să înceapă procedura de licitaţie pentru contractarea lucrărilor la sala de sport polivalentă, astfel ca în anul 2017 să poată începe lucrările de construcţie.

Terenul pentru sala de sport polivalentă este pus la dispoziţie de Primăria Oradea, amplasamentul fiind situat în imediata vecinătate a Campusului Universitar al Universităţii Oradea. Termenul pentru finalizarea investiţiei este de doi ani de la începerea lucrărilor.

Noua sală de sport polivalentă va avea o capacitate de 5000 locuri, din care 3600 în gradene fixe şi 1400 în gradene retractabile. Finanţarea este asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi de Municipiul Oradea, în cadrul Programului naţional de construcţii de interes public şi social, subprogramul Săli de Sport.

Valoarea totală a investiţiei este de 22.126.400 euro, din care 4.030.310 euro este partea care revine Oradiei, restul fiind finanţat de către Guvern.