SUA au un alt ambasador la Bucureşti. Adrian Zuckerman a fost primit sâmbătă la sediul Ministerului Afacerilor Externe de ministrul Bogdan Aurescu, pentru prezentarea scrisorilor de acreditare.

Pe 20 noiembrie, Zuckerman a fost votat de Senatul american pentru funcția de ambasador în România. El îl înlocuiește pe Hans Klemm, care a deţinut funcţia din septembrie 2015.

Avocat în industria imobiliarelor, Adrian Zuckerman s-a născut la Bucureşti şi vorbeşte fluent limba română. Pe când avea 9 ani, părinţii lui, ambii cercetători, au primit aprobarea să părăsească România comunistă. Familia a ajuns în America în mai 1966, tatălui fiindu-i oferit postul de asistent universitar la prestigioasa şcoală de medicină a Universităţii Yale.

Adrian Zuckerman are diplomă de absolvire de la Massachusetts Institute of Technology (1979), iar diploma în drept este obţinută la New York Law School (1983).

La audierile din Congresul american, ambasadorul a spus că numirea este onoarea vieţii lui, dar şi că doreşte să ajute România să-şi elimine propriile obstacole în calea dezvoltării, în special corupţia.