La început de primăvară, cursanţii şi absolvenţii Şcolii de Arte Francisc Hubic vor concerta, pe 7 martie, la Filarmonica din Oradea, în program fiind incluse lucrări clasice, de muzică uşoară şi de muzică populară, a anunţat, miercuri, managerul şcolii, Marian Boboia.

De asemenea, înaintea concertului, publicul e invitat să vadă o expoziţie itinerantă de pictură şi grafică realizată de tineri artişti din Cluj, mai precis de cursanţii Şcolii Populare de Arte "Tudor Jarda". Lucrările cuprinse în expoziţia "Clujul, oraşul comoară" vor fi expuse pe holul Filarmonicii, lângă Sala Enescu-Bartok. Vernisajul expoziţiei este programat la ora 17.30, iar concertul la ora 18.

Spectacolul "8 – Sub semnul lui Martie" va avea trei părţi. În prima parte, publicul va putea asculta lucrări la pian, chitară clasică şi canto clasic, iar în a doua parte pe scenă vor urca elevii claselor de canto – muzică uşoară, pian – muzică uşoară, improvizaţie-jazz şi chitară – muzică uşoară.

În partea a treia, spectatorii vor avea parte de recitaluri folclorice, acompaniate de orchestra şcolii, Rapsodia Bihoreană. Intrarea la eveniment este liberă.