Cetatea Oradea a fost, duminică, mai vie ca în oricare altă seară din Festivalul Medieval, când pe scenă au urcat artiştii de la Subcarpaţi.

La ora 21, platoul din faţa scenei era plin de tineri, preocupaţi să îşi ţină un loc cât mai bun. Încă de când artiştii au urcat pe scenă, pe la 21.10, a fost dezmăţ. Au fost întâmpinaţi cu urlete de bucurie, cu mâini în aer şi aplauze, tinerii strigând adesea numele formaţiei şi cântând cu membrii ei fiecare piesă.

"Oamenii sunt încă frumoşi", "Balada românului", "Frunzuliţă, iarbă deasă" sau "Rabdă inimă" au dezlănţuit publicul cum nici un alt artist nu a mai făcut-o în ultima perioadă. A fost cel mai primitor public din cele trei zile de concert din cadrul festivalului Medieval, fapt apreciat şi de solişti.

De altfel, că trupa Subcarpaţi are fani adevăraţi la Oradea s-a văzut şi după numărul pieselor bis-ate. Deşi, potrivit programului, concertul trebuia să dureze până la ora 22, artiştii au părăsit scena după o oră.

Concertul s-a terminat abia la ora 23 fără 2 minute, în ovaţiile publicului care a scandat îndelung numele formaţiei.

În altă ordine de idei, tot duminică seară s-a înregistrat şi primul incident din cadrul festivalului. Chiar aproape de finalul show-ului, doi bărbaţi s-au luat la bătaie, fiind ridicaţi de jandarmii care asigurau paza evenimentului. Unul de ei s-a ales cu faţa spartă şi, cel mai probabil, amândoi vor fi amendaţi.

Vezi cum a fost atmosfera în celelalte seri la concerte, în articolele:

Liderul Phoenix, Nicu Covaci, la Oradea: Avem în trupă un orădean! (FOTO / VIDEO)

„Să facem sex!”: Ada Milea a fost alungată de ploaie, iar Vama şi-a început concertul de la Oradea cu... sex! (FOTO / VIDEO)