PSD Bihor consideră închis subiectul candidaturii social-democratului Călin Morar la Primăria Aleşd, în prezent consilier local în oraş declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate.

ANI a arătat, săptămâna trecută, că Morar este asociat şi administrator într-o societate comercială, Transmatecon SRL, care a luat bani de la Primăria Aleşd. Mai precis, a spus ANI, firma lui Morar "a încheiat contracte comerciale de furnizare de produse în valoare totală de 232.955,95 lei, cu Primăria oraşului Aleşd, SC Salubri SA (societate comercială înfiinţată de Consiliul Local Aleşd) şi Spitalul Orăşenesc Aleşd (instituţie publică aflată în subordinea Primăriei oraşului Aleşd)".

În replică, PSD Bihor a precizat, într-un comunicat de presă transmis joi, că firma lui Morar n-a încheiat "niciun contract de vânzare-cumpărare cu Primăria Oraşului Aleşd şi nici cu unităţile aflate în subordonarea Consiliului Local Aleşd". De altfel, Morar a declarat şi el pentru BIHOREANUL că are un magazin de vânzare cu amănuntul, care, deşi a făcut periodic livrări către Primărie, Salubri şi spital, n-a avut niciun contract încheiat în acest sens.

Aşa cum şi candidatul a spus, PSD arată că raportul ANI va fi contestat în instanţă. "Raportul de incompatibilitate prezentat de către Agenţia Naţională de Integritate este un act administrativ ce va fi contestat în instanţa de judecată, prin căile de atac prevăzute de lege. Reamintim tuturor faptul domnul Klaus Werner Iohannis a candidat, în anul 2014, la funcţia de Preşedinte al României aflându-se în aceeaşi situaţie juridică în care se află astăzi şi domnul Morar Călin", se mai arată în comunicatul PSD Bihor.

Social-democraţii mai spun că Biroul Electoral de Circumscripţie Aleşd a validat candidatura lui Morar. "În absenţa unei hotărâri judecătoreşti definitive, raportul ANI nu stabileşte nicio vinovăţie a domnului Morar. Din punctul de vedere al PSD, subiectul este închis până la pronunţarea unei sentinţe definitive a instanţelor judecătoreşti, aşa cum este, de altfel, şi firesc", mai transmite PSD Bihor.

Citeşte şi articolul:

Candidaţi pătaţi: Partidele vânează primăriile din judeţ tot cu incompatibili, inculpaţi şi chiar condamnaţi