Perechea formată din sportiva bihoreană Irina Bara şi Mihaela Buzărnescu s-a calificat, sâmbătă, în optimile probei de dublu de la Roland Garros. Cele două sportive le-au învins pe taiwaneza Latisha Chan şi americanca Bethanie Mattek-Sands, favoritele numărul 4.

Potrivit HotNews.ro, scorul a fost 2-6, 6-3, 6-3, iar partida, jucată pe terenul 14, a durat două ore.

Pentru calificarea în optimi, învingătoarele vor primi un premiu în valoare totală de 41.000 de euro şi 240 de puncte WTA, arată sursa citată.

Pentru un loc în sferturile competiţiei pariziene, sportiva din Ştei şi partenera sa se vor duela cu perechea americană Jennifer Brady/Vania King.

La simplu, Irina Bara, locul 161 în clasamentul WTA, a fost învinsă, pe 26 mai, în ultima rundă a calificărilor de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, de Caroline Dolehide (SUA, 126 WTA), cap de serie 17, scor 6-4, 6-3, ratând calificarea.

Mihaela Buzărnescu este calificată, însă, şi în optimile probei de simplu, după ce a produs una din cele mai mari surprize de până acum de pe tabloul de simplu feminin de la Roland Garros, notează HotNews. Aflată pe locul 33 WTA, Buzărnescu a eliminat-o din competiţie pe Elina Svitolina (Ucraina, 4 WTA), una din marile favorite la câştigarea trofeului pe zgura pariziană, după o victorie în două seturi, scor 6-3, 7-5.