476 de sportivi din 29 de ţări au participat la Campionatul European de taekwon-do desfăşurat la Skovde, în Suedia. Printre participanţi s-au regăsit şi doi sportivi orădeni, Sabin Ţaţu (West Team) şi Andrei Moţ (King-Do), care au reuşit să-şi treacă în palmares titlul continental cu echipa de juniori a României la tehnici speciale.

Tot cu cei doi orădeni în echipă naţionala de juniori a României a cucerit medalia de bronz la luptă, în timp ce Sabin Ţaţu a luat şi medalia de argint la individual, la categoria +70kg, luptă.

Participantă în competiţia senioarelor, Ana Guler (King-Do) a reuşit să cucerească medalia de bronz cu naţionala feminină a României în proba de spargeri de forţă. Ana a fost omul care a adus practic medalia naţionalei noastre prin faptul că, la baraj, un fel de penalty-uri din fotbal în caz de egalitate, ea a fost desemnată să execute o spargere suplimentară şi a reuşit să aducă delegaţiei noastre o medalie.

De altfel, România s-a situat în final pe locul 9 în ierarhia europeană pe medalii, cu un total de două medalii de aur, cinci de argint şi şase de bronz.