Victoria de la Târgu Mureş, obţinută sâmbătă de FC Bihor, pe terenul unei dintre cele mai bune echipe ale seriei a II-a a Ligii a II-a, a readus speranţele în rândurile suporterilor echipei orădene, care mai speră chiar la prezenţa în faza play-off a campionatului.

Succesul de la Târgu Mureş a adus echipei bihorene trei puncte importante în clasamentul adevărului, dar şi un moral excelent în perspectiva jocurilor ce vor urma.

"A fost un meci greu, ştiam că ne aşteaptă un joc în care vom întâlni un adversar foarte valoros, care, din punctul meu de vedere este între favoritele la promovare. Târgu Mureş are în componenţă jucători care nu mai au nevoie de nicio prezentare, gen Voiculeţ, N`Doye, Sepsi, Bumba, Hora, Băcilă, jucători de valoare foarte mare. Cu atât mai mult este de remarcat efortul depus de jucătorii noştri, îi felicit din tot sufletul. Am avut şi şansa de partea noastră în anumite momente, dar la fel de bine am avut şi momentele noastre în care am pus probleme şi puteam chiar să mai înscriem. Am avut şi un portar în zi mare, inspirat, Smaranda, şi nu poate decât să ne bucure acest lucru", a declarat antrenorul principal al "roş-albaştrilor", Alexandru Pelici.

Unul dintre artizanii victoriei de la Tg. Mureş a fost, astfel, portarul Mădălin Smaranda, care a intervenit salvator la câteva ocazii periculoase ale gazdelor.

"A fost una dintre cele mai bune echipe pe care le-am întâlnit, una cu un joc foarte bun, o echipă pe care o ştiam din tur, o echipă foarte bine aşezată în teren, cu jucători de valoare, cu mare experienţă în liga I şi nu numai, şi în cupele europene. Am mers acolo să ne jucăm fiecare şansă, am speculat fiecare moment şi important este că rezultatul final ne-a fost favorabil nouă", a declarat Mădălin Smaranda.

Pentru jucătorii de la FC Bihor meciul de la Tg. Mureş a reprezentat şi un test, după cum declară preşedintele Şerban Morcan.

"Alături de CSU Craiova, ASA Tg. Mureş este echipa care s-a întărit cel mai mult în iarnă, cu jucători importanţi care au trecut prin liga I, o echipă redutabilă, care şi-a propus promovarea, dar pe care iată, atât acasă cât şi în deplasare, FC Bihor a reuşit s-o învingă. Pentru noi a fost un test foarte bun, oportun, pentru a vedea exact care este valoarea lui FC Bihor astăzi, pentru că dacă în acest moment gândurile noastre sunt de a rămâne în liga a II-a, în perspectiva construcţiei pentru sezonul viitor este foarte important să ştim pe ce jucători putem să ne bazăm", a precizat Morcan.

FC Bihor este singura echipă care a învins-o pe ASA Tg. Mureş în actuala ediţie de campionat şi acasă şi în deplasare.

După primele patru etape din acest mini retur, "roş-albaştrii" au un bilanţ pozitiv, obţinând în patru jocuri, două victorii şi două rezultate de egalitate, fără să sufere vreo înfrângere. De asemenea, la golaveraj, bilanţul este pozitiv, 2-0, ceea ce spune multe despre defensiva echipei.