All Star Game 2010 a opus marţi seară, la Arena "Antonio Alexe din Oradea, selecţionatele Nordului şi Sudului din Divizia A de baschet masculin. După un meci superb, în care faulturile mai că au lipsit, Sudul a învins Nordul cu 105-103, după ce "nordiştii" au trecut pe lângă victorie în ultima secundă, când Nenad Markovici a ratat aruncarea de trei puncte care le-ar fi adus victoria.

Pentru învingatori "din Sud", au marcat Trim 17 puncte, Crăciun 16, Bassett 16, Barber III 14, Dumitru 12, Căpuşan 10, Mandache 7, Jackson 6, Paul 5, Macaveiu 2, iar pentru Nord au înscris Krstanovici 21 puncte (declarat MVP), Brown 13, Markovici 10, Dumitrescu 10, Haiduc 9, Drăguşin 9, Titus Nicoară 8, Cooley 8, Mandici 7, Păltinişanu 4, Silvăşan 4. Pe banca "nordiştilor" s-a aflat antrenorul echipei orădene Cristian Achim iar în echipă s-a aflat Andjelko Mandici.

Finală de Rovinari la slam dunk

În pauza mare a meciului a avut loc concursul de slam-dunk, în ultimul act ajungând doi jucători din echipa Sudului, care joaca împreună şi la Energia Rovinari: Joseph Barber III şi Andrei Căpuşan.

Americanul a câştigat concursul, decis prin aplauzele publicului. "Este a doua finală consecutivă pe care o pierd", a răbufnit, zâmbind totuşi, Andrei Căpuşan.

Dumitrescu, imperial de la trei puncte

La concursul de trei puncte, jucătorul Tudor Dumitrescu (Gaz Metan Mediaş), din echipa Nordului, a fost primul care a aruncat şi a marcat nouă din cele zece aruncări cu o consecvenţă dezarmantă.

Întrucât a fost primul finalist, procentajul lui Dumitrescu şi-a pus amprenta pe evoluţiile celor care au urmat. Aceştia nu aveau voie să rateze mai mult de o aruncare pentru a prinde măcar un baraj. Nu s-a întâmplat aşa chiar dacă Mihai Paul a marcat opt din zece, cu precizarea că a ratat primele două aruncări. Pe locul trei s-a clasat Mandici, cu şapte puncte din 10.

Old Star Game

În deschiderea "războiului" dintre Nord şi Sud, a avut loc Old Star Game, o confruntare între fosta echipă a lui Dinamo Oradea şi echipa naţională din anii 80.

Old Star România a câştigat cu scorul de 59-54 (21-19), principalii marcatori fiind Valetin Pogonaru - 16 puncte şi Horia Rotaru - 11 puncte pentru naţionala României respectiv Gabriel Viciu şi Horia Nicoară, cu câte 15 puncte pentru orădeni.

Fără Asesoft

La Oradea nu au fost prezenţi jucătorii votaţi de la CSU Ploieşti, la care se adaugă antrenorul Vladimir Arnautovici. Conducerea ploieştenilor a anunţat că nu le permite participarea la All Star Game, din cauza rezultatelor slabe din ultima perioadă, dar mai ales în semn de protest faţă de arbitrajul campioanei în acest sezon. CSU Asesoft a trimis un comuicat în care preciza că mai bine îşi fac arbitri o echipă de All Star Game, să joace ei.

Bani pentru copii

serban sere, ionel bungau.jpgConform unui comunicat al Primăriei, din vânzarea biletelor de la meciul de marţi seară dar şi din licitarea tuturor tricourilor de joc la balul de caritate organizat după meci, la Restaurantul Ciuperca, s-au strâns în total 15.000 de euro.

Banii vor fi donaţi Spitalului Municipal Gavril Curteanu. "Dorim să donăm banii strânşi la acest bal pentru achiziţionarea unui aparat de ventilaţie pentru copiii de la secţia de Oncologie. Costul este de circa 15.000 de euro", a declarat preşedinta Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală.

Cele mai mari sume au fost oferite, la bal, de patronii firmelor Selina, Gavella, Deme Macarale, Spitalul Pelican şi de Federaţia Română de Baschet, care au câştigat la licitaţie majoritatea echipamentelor cu care jucătorii au evoluat, mingea de joc (pentru 9.100 de lei) dar şi ultimul echipament cu care regretatul Antonio Alexe a evoluat la echipa naţională (7.000 de lei). De asemenea, toţi reprezentanţii echipelor din Divizia A au donat sume cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei.