Suedia este noua câștigătoare a concursului Eurovision. Cântăreața Loreen a primit trofeul cu piesa „Tattoo”, care a adunat în total 583 de puncte.

Deși ediția trecută a fost câștigată de Ucraina, show-ul din acest an s-a ținut în Anglia, la Liverpool, și a fost deschis cu o versiune specială a piesei care a triumfat anul trecut, „Stefania”, interpretată de Kalush Orchestra, în care însăși Prințesa Catherine de Wales a avut o apariție specială pe ecrane, de câteva secunde, cântând la pian din Castelul Windsor.

Catherine, soția prințului William, a mai avut o apariție publică în care și-a arătat talentul muzical. Ea a cântat la pian în 2021, în cadrul concertului „Together at Christmas”. Anglia a preluat organizarea celei de-a 67-a ediții a Eurovision, dat fiind că Ucraina se află în război. 

Sâmbătă seara, interpreta Loreen a câștigat pentru a doua oară marele trofeu al Eurovision, după ce a reușit performanța și în 2012 cu piesa „Euphoria”. 

Suedia a fost urmată în clasament de Finlanda, Israel, Italia și Norvegia. Republica Moldova s-a clasat pe locul 18, în timp ce România nu s-a calificat în marea finală. 

Potrivit Hotnews.ro, după ce au fost anunțate punctajele juriului, candidata Suediei a condus topul cu 340 de puncte, urmată de Israel și Italia, cu 177 și, respectiv, 176 de puncte. După votul publicului, melodia „Tattoo” a primit suficiente puncte pentru a câștiga concursul, iar Suedia a înregistrat un total de 583 de puncte, Finlanda terminând pe locul doi cu 526 de puncte, iar Israel pe 3 cu 362 de puncte. 

Pe conturile oficiale ale Prințului și Prințesei de Wales, William și Catherine, a fost publicat un clip cu apariția scurtă a prințesei în show-ul de deschidere, precum și cu câteva imagini de culise:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!