Cât de greu este să iei cina fără să îți folosești simțul vederii? Nevăzătorii trec prin această experiență zi de zi, iar o familie din Oradea a găsit o modalitate inedită să-i sensibilizeze pe alții față de acest neajuns.

Soții Bianca și Cristian Pușcaș, administratorii biroului de arhitectură Novartis, și-au invitat zeci de prieteni și colaboratori la cină, unde însă i-au pus să mănânce în întuneric.

Evenimentul, intitulat „Suflete în lumină”, a fost la a treia ediție și a reunit în restaurantul Capitolium 58 de oaspeți. Legați la ochi de voluntarii centrului de dans Exclusive încă de la intrarea în local, invitații nu au putut să-și „recapete” vederea decât la finalul cinei, când și-au cunoscut și vecinii de masă.

Toți oaspeții au făcut și donații pentru Centrul Școlar de Educație Incluzivă Cristal din Oradea, unde învață copii cu dizabilități de vedere. În total, s-au strâns aproape 16.000 de lei, care vor contribui la achiziția unui sistem complet de tablă inteligentă, anume creat pentru elevii cu dizabilități de vedere.

Pe parcursul serii, atmosfera caldă a fost asigurată și de Ansamblul de clopoței Hosana, condus de profesorii Corina Paul și Beniamin Paul.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!