Academia de Leadership EduBiz, organizaţia care derulează programe pentru elevii din Oradea, dar nu numai, organizează un "Summit al Carierelor", eveniment online în cadrul căruia liceenii şi studenţii pot conversa cu profesionişti din mai multe domenii, pentru a afla detalii despre meseriile lor.

Participarea este gratuită, aşa că tinerii preocupaţi de viitoarea lor carieră nu au niciun motiv să nu se înscrie.

"Pe o perioadă de 8 zile, EduBiz aduce pe scena virtuală profesionişti în 8 webinarii diferite, oameni cu experienţă şi dăruire pentru meseria lor: medici, avocaţi, judecători, psihologi, manageri, antreprenori, IT-işti, ingineri, regizori de film, oameni din televiziune şi specialişti social media. Ca licean sau student, ai nevoie continuă de informare cu privire la meseria la care visezi; teoria o ştie toată lumea, dar trebuie să aflăm concret ce înseamnă să te trezeşti în fiecare dimineaţă ca să mergi la locul de muncă cu plăcere şi din pasiune pentru un domeniu", se arată în invitaţia transmisă de Lorena Rus, manager de comunicare în cadrul EduBiz.

De pildă, seminarul despre business, marketing şi antreprenoriat îi va avea ca invitaţi pe Carmen Sasu (co-owner RoMarketing), Ovidiu Bocaniciu (manager Zeelandia) şi Alin Mercheş (CEO & co-fondator Mobiversal), cel despre medicină, trei doctori (Emanuela Maxan de la London Croydon Hospital; Diana Constanta Pelea de la Spitalul Pelican şi dr. Andrei Costea), iar cel de media, jurnalism şi film inclusiv pe cunoscutul producător de film Tedy Necula, alături de bloggerul Paula Rusu şi de fotograful orădean Ovi D. Pop. Detalii despre fiecare seminar pot fi obţinute aici.

Întâlnirile se vor ţine pe platforma Zoom, între 23 martie şi 1 aprilie. Doritorii se pot înscrie până pe 19 martie, completând un formular disponibil pe internet.