Orădenii au ultima ocazie din 2023 să cheme echipele RER Vest acasă, pentru a le preda deșeuri voluminoase și periculoase. Între 6 și 18 noiembrie, toți clienții firmei de salubritate pot solicita, telefonic, să li se colecteze de la domiciliu obiecte vechi de mobilier, covoare, uși, geamuri, saltele sau alte deșeuri similare.

Cu programare

A patra din acest an, campania de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase derulată de RER Vest este o bună ocazie pentru orădeni să scape de obiectele care le umplu casele degeaba.

Între 6 și 18 noiembrie, orice client al companiei de salubritate care este la zi cu plata facturilor de salubritate poate solicita echipelor RER să le ridice gratuit de la domiciliu.

Programarea ridicării deșeurilor se face telefonic, la numărul 0751-306.526, disponibil de luni până vineri, între orele 8.30 și 15.30. Când sună, doritorii trebuie să ofere detalii despre tipul de deșeuri pe care vor să le predea - voluminoase sau periculoase - dar și despre dimensiunile acestora. În data și la ora stabilită cu operatorul RER Vest, deșeurile trebuie scoase la limita de proprietate.

Ce se poate preda?

Se vor colecta gratuit deșeuri voluminoase, precum piese de mobilier, obiecte de uz casnic, covoare, saltele, uși și geamuri, calorifere etc., precum și deșeuri periculoase: ambalaje de la vopsele pe bază de ulei, solvenți, ambalaje de la produse de igienizare, baterii și acumulatori portabili, ambalaje de la vopsele pe bază de ulei sau de la alte produse utilizate în amenajări interioare, sprayuri. Nu se vor ridica echipamente electrice și electrocasnice.

Pentru că RER Vest trebuie să respecte fluxul separat al deșeurilor, orădenii care vor să se debaraseze de obiecte din ambele categorii - voluminoase și periculoase - trebuie să știe că acestea vor fi colectate în zile diferite, pentru a se respecta fluxul separat al deșeurilor.

Campania se va întinde până pe 18 noiembrie. În afara acestei perioade, orădenii au oricând la dispoziție cele două puncte de colectare separată de pe străzile Uzinelor și Thurzo Sandor, unde pot preda, tot gratuit, deșeuri pe care nu le pot arunca în pubele.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!