Anexa unei case din localitatea Seghişte, comuna Lunca, s-a făcut scrum, joi după amiază, după ce o afumătoare improvizată a luat foc.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, evenimentul s-a produs în jurul orei 16, fiind mobilizate să intervină echipajele Staţiei de Pompieri Ştei.

"Forţele de intervenţie au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, împiedicând propagarea incendiului la locuinţa situată în apropierea construcţiei afectate de flăcări. În urma incendiului au ars acoperişul anexei, aproximativ cinci metri lemne de foc, o afumătoare şi două anvelope", arată comunicatul.

Cercetările fătute de pompieri au scos la iveală că, cel mai probabil, incendiul a fost provocat de utilizarea focului deschis în spaţii închise, în interiorul magaziei fiind improvizată o afumătoare.

De altfel, pentru a preveni asemenea evenimente ISU le reaminteşte cetăţenilor că se interzice folosirea afumătorilor improvizate ori amplasarea acestora în magazii, şuri, remize, sub şoproane sau lângă materiale combustibile, şi că afumătorile se confecţionează din zidării de cărămidă şi materiale incombustibile şi se amplasează independent de celelalte construcţii din gospodărie.

Se interzice, totodată, şi folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului ori lăsarea deschisă a uşiţelor de curăţare.