Filarmonica Oradea se deschide publicului larg joi, 26 mai, printr-un concert inedit ce cuprinde o serie de secvenţe muzicale din pelicule celebre, adaptate pentru orchestre simfonice. După succesul avut în alte părţi ale ţării, dirijorul japonez Shinya Ozaki, în vârstă de 52 de ani, îşi aduce recitalul şi pe scena orădeană.

Concertul va avea loc joi, de la ora 19, în sala Enescu-Bartok. "Un concert simfonic de acest fel, în întregime format din cântece din filme, nu ştiu să mai fi fost în Oradea. Şi din acest motiv credem că va atrage mai mult public", spune Vasile Foica, directorul artistic al Filarmonicii orădene.

Programul recitalului Orchestrei cuprinde muzica din filmele "My fair lady", "Gone with the wind", "Pirates of the Caribbean", "Star Wars", "Titanic", "Memoirs of a Geisha", "Apollo 13", "Lost World", "Superman", "Pink Panther" şi "Mission Impossible".

Dirijorul japonez, angajat ca dirijor permanent al Filarmonicii din Târgu-Mureş din 1994, şi-a prezentat recitalul şi în alte oraşe ale ţării, unde a cântat cu casa închisă. Lucru la care organizatorii se aşteaptă şi la Oradea...