FCSB a fost eliminată din Europa League după ce a pierdut la scor 1-5 returul cu Lazio Roma, disputat joi, pe Stadionul Olimpic din capitala Italiei, în manşa a doua a şaisprezecimilor de finală ale competiţiei. 

Golurile au fost înscrise de Ciro Immobile (minutele 7, 43 şi 71), Bastos (35) şi Felipe Anderson (51), respectiv Harlem Gnohere (82). 

Roș-albaștrii au jucat foarte slab, timorat, comiţând multe greşeli, departe de evoluţia curajoasă din tur, când s-a impus cu 1-0, consemnează DigiSport.

Echipa lui Dică nu a contat deloc în meciul retur, iar Lazio s-a dezlănțuit și a marcat de nu mai puțin de 5 ori. “Măcelul a început încă din minutul 7. Immobile a scăpat de 3 steliști, a preluat elegant o centrare venită de la Lulici, și l-a învins pe Vlad din câțiva metri”, arată Gazeta Sporturilor.

FCSB a fost hărțuită pe toată durata reprizei: jucătorii lui Lazio au ajuns de fiecare dată cu multă ușurință în careul roș-albaștrilor, iar prima jumătate a meciului s-a încheiat cu 3-0.

Lazio a început în aceeași manieră agresivă și repriza secundă. Prima mare ocazie a roș-albaștrilor a venit abia în minutul 55, când Florinel Coman a zguduit bara lui Strakosha cu un șut bun din interiorul careului.

În minutul 71, italienii conduceau cu 5-0. FCSB a reușit golul de onoare abia în minutul 81, prin Gnohere, care a înscris după un ricoșeu norocos.

România a rămas astfel fără ultima sa reprezentantă în actualul sezon al cupelor europene. Echipa antrenată de Nicolae Dică a suferit a doua înfrângere grea în acest sezon în cupele europene, după 1-5 acasă cu Sporting Lisabona în returul play-off-ului Ligii Campionilor. 

George Becali, finanțatorul celor de la FCSB, a fost extrem de dezamăgit la finalul meciului. "În timpul meciului aveam sentimentul că nu vreau să mai aud de fotbal niciodată! Nu ne putem compara cu ei. Niciodată, dar niciodată, n-am fost dezamăgit de fotbal ca în seara asta. Când va fi vorba de fotbal european, vă promit că eu n-am să mai vorbesc. Astă seară s-a demonstrat că nu știu fotbal. Am fost penibili. E diferență mare de filosofie a fotbalului, de tot! Vai de capul nostru pe unde suntem! Am mai jucat cu Real Madrid, cu Ajax, am mai pierdut, dar ca în seara asta niciodată. Am fost jaloane! A fost o diferență prea mare”, a declarat Becali.