Iubitul Elenei Băsescu, numit de prieteni Syda, a anunţat că renunţă la postul pe care îl deţinea în Ministerul Economiei. Acest post i-a dat posibilitea să câştige concursul pentru preluarea funcţiei de secretar pe probleme economice al Ambasadei Românei din Paris.

Logodnicul Elenei Băsescu susţine că a absolvit cursuri de relaţii internationale şi diplomaţie ale unei universităţi din Franţa şi vorbeşte fluent două limbi străine. "Nu mi-am imaginat însă că prezentarea la un concurs anunţat transparent pentru o funcţie de nivel tehnic poate stârni atatea acuzaţii nedrepte la adresa unor demnitari ai statului român care nu au avut nici un rol în cariera mea", se arată în compunicatul lui Bogdan Ionescu.

După cum se ştie, Bogdan Ionescu a fost singurul candidat pentru postul de secretar economic la Ambasada României din Paris. Concursul nu a fost anunţat public şi nici pe site-ul Ministerului de Externe.

După ce ar fi preluat postul de secretar economic de la Paris, Syda ar fi primit şi o locuinţă în capitala Franţei, fiind astfel mai aproape de iubita lui, care stă mai mult la Bruxelles de cînd este europarlamentar.

Înainte de a câştiga postul de secretar în Ambasada României la Paris, Syda a fost consilier la ministerul condus de Adriean Videanu. S-a angajat la începutul lunii martie şi pe 22 ale aceleiaşi luni a participat la concursul de la Externe.

Presa a dezvăluit că Bogdan Ionescu are prieteni în cabinetul Boc. Mama lui, Sida Ionescu, este asociată într-o firmă de brokeraj, Equity Invest, cu ministrul Adriean Videanu, firmă care anul trecut a intemediat tranzacţii de 77,2 milioane de lei, întrecând casele de brokeraj cu vechime pe piaţă.