Incidentul s-a petrecut duminică după amiază, în jurul orei 17.30, pe Podul Dacia. Chemaţi de urgenţă, atât medicii de la Ambulanţă cât şi un echipaj al poliţiştilor de la Ordine Publică au încercat să negocieze cu sinucigaşul, pentru a-l determina să renunţe la gestul său.

"Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, era atârnat de marginea podului şi a ameninţat că se aruncă. La un moment dat, ajunsese să se ţină într-o mână, dar l-au tras de haine şi au reuşit să îl salveze", a explicat dr. Emil Boţcău, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă.

Se pare că Alexandru P. a luat decizia de a-şi lua zilele copleşit de faptul că avea probleme cu iubita lui, dar şi pentru că nu îşi mai poate achita ratele la bancă.

Orădeanul a fost urcat în autospecială, unde medicii i-au administrat un sedativ uşor, şi l-au transportat la Unitatea de Primire a Spitalului Judeţean.

"Era agitat psihomotor, într-un amestec de plâns cu stări catatonice, tipice pentru asemenea cazuri. Era supărat pe problemele lui, dar şi pe faptul că nu l-am lăsat să moară", a mai spus Boţcău.