Un poliţist brazilian a ajuns vedetă pe internet, după ce a reuşit să lichideze doi infractori periculoşi, înarmaţi, cu o singură mână. Sergentul, care se afla în timpul liber, îşi ţinea copilul într-o mână când, cu cealaltă mână, şi-a scos arma şi i-a împuşcat mortal pe cei doi, fără ca fiul lui să păţească ceva.

Întreaga scenă a fost surprinsă de camerele de luat vederi, într-o farmacie din SaoPaulo. Sâmbătă, 18 noiembrie, sergentul Rafael Souza, ofiţer de poliţie militară, făcea cumpărături cu soţia, în afara orelor de serviciu.  În timp ce farmacistul o servea pe soţia poliţistului, doi bărbaţi înarmaţi au dat buzna în farmacie şi a strigat: "Este un jaf", scrie site-ul adevarul.ro.

Potrivit sursei citate, unul dintre suspecţi, Jefferson Alves, în vârstă de 24 de ani, şi-a îndreptat arma spre poliţist, moment în care Rafael Souza, care îşi ţinea copilul în braţe cu o mână, s-a folosit de cealaltă pentru a-şi scoate pistolul şi a-l împuşca pe Alves.

Apoi şi-a îndreptat atenţia spre cel de-al doilea individ, Italo Creato, 22 de ani, şi l-a împuşcat şi pe acesta, fără să-şi lase din braţe copilul.

Adevarul mai notează că abia după ce i-a neutralizat pe cei doi infractori poliţistul s-a îndreaptat spre soţia sa, care se ascunsese înspăimântată printre rafturi, şi i-a dat în grijă băieţelul.

Cei doi hoţi au murit înainte de sosirea ambulanţei.

Sursa citată mai notează că o situaţie similară a avut loc în 2014 în Campinas, în apropiere de Sao Paulo, când un poliţist a trebuit să neutralizeze un criminal care îl atacase, deşi îşi ţinea în braţe fiica de numai trei luni.