Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu se va schimba prin vreo decizie guvernamentală, deși reprezentanții micilor retaileri au cerut asta. Anunțul a fost făcut joi de premierul Marcel Ciolacu, în deschiderea ședinței de guvern, adăugând că „din toate semnalele primite din rândul societății, rezultă clar că nu e oportun”.

„Vreau să închid un subiect care a provocat dezbatere publică: cel legat de programul magazinelor și închiderea magazinelor la sfârșit de săptămână. Din toate semnalele primite din rândul societății, rezultă clar că nu e oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Din câte îmi aduc aminte, au fost închise piețe în pandemie sau a fost pus orar la magazine. Vreau să vă anunț că nu mai suntem în acea etapă”, a afirmat premierul Ciolacu, potrivit G4media.ro. 

Solicitarea închiderii supermaketurilor în weekend a venit, săptămâna trecută, de la proprietarii de mici magazine. Inițial, premierul Ciolacu a spus că ideea va fi analizată, notează aceeași sursă. 

Apoi s-a vehiculat varianta ca programul marilor magazine să fie redus în weekend, astfel încât acestea să fie deschise până la ora 13. 

„Efecte asupra vânzărilor, dacă există temeri în privința asta, nu vor fi, pentru că vânzările din cursul zilei de sâmbătă după-amiaza și duminică după-amiaza se vor muta în cursul zilei de sâmbăta dimineața sau în cursul săptămânii. Fiind același volum de marfă, nu vor fi nici disponibilizări. Asta nu înțelegem noi - de ce este atâta opoziție?”, spunea Feliciu Paraschiv, vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Comercianţilor Mici și Mijlocii, potrivit Digi24.ro. 

În schimb, ideea a fost respinsă de reprezentanții marilor lanțuri de magazine, care au spus că o astfel de decizie ar duce și la concedieri. 

De asemenea, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a spus că nu este de acord cu închiderea hipermarketurilor în weekend. „Timpul dumneavoastră liber acela este, în weekend. În timpul săptămânii toată lumea munceşte, toată lumea are probleme”, a precizat ministrul Agriculturii la Prima TV, citat de news.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!