O mulţime de superstiţii le indică românilor cum să petreacă, ce să poarte şi ce să mănânce în noaptea de Revelion pentru a avea parte de un an bogat şi fără ghinioare.

Aşadar, în noaptea de Anul Nou trebuie să porţi roşu. Se crede că cel care este singur şi poartă roşu în noaptea dintre ani îşi va afla perechea în curând. Roşu este obligatoriu şi în cazul celor care au deja partener. Această culoare aduce noroc şi o stare de bine.

De asemenea, la cumpăna dintre ani uitaţi de supărare sau de lacrimi. Se spune că cine plânge sau este supărat aşa va fi tot anul. Pentru a avea un 2013 plin de noroc şi voie bună împăcaţi-vă cu toate cunoştinţele şi alungaţi gândurile rele.

Tot de Revelion, trebuie să ai bani în buzunar, căci astfel aşa vei fi tot anul.

O altă superstiţie spune că prima persoană care vă trece pragul casei în prima zi din noul an vă va influenţa pe parcursul următoarelor 12 luni. Se spune că dacă prima persoană care vă trece pragul în prima zi din an este o femeie, atunci veţi avea parte de ghinion. Pentru a avea parte de un 2013 plin de noroc este bine ca pragul să fie trecut de un bărbat.

Evitaţi să măturaţi şi să aruncaţi gunoiul din casă pe data de 31 decembrie şi 1 ianuarie. Tradiţia spune că odată cu aceste obiceiuri este "măturat" şi "aruncat" norocul din casă.

Din meniul de Revelion nu trebuie să lipsească peştele. Tradiţia spune că persoanele care pun pe masă peşte şi mănâncă acest aliment la cumpăna dintre ani se vor strecura printre probleme ca peştele printre apă.

Strugurii ocupă şi ei un loc important. Fiecare persoană trebuie să mănânce la cumpăna dintre ani 12 boabe de stuguri. Nu are nicio importanţă culoarea, dar numărul lor este echivalent cu numărul de luni ale unui an. În funcţie de cât de dulce este aşa va fi şi luna respectivă: mai bună sau mai dificilă.

Carnea de pui nu are ce căuta pe masa de Revelion, căci această carne ar simboliza regresul.

sursa: gandul.info