În cadrul demersurilor prin care doresc să atragă un semnal de alarmă cu privire la pericolul desfiinţării FC Bihor, liderii Asociaţiei Suporterilor au organizat miercuri o conferinţă de presă, prin care şi-au prezentat public opiniile cu privire la abandonul clubului de către Primărie. Suporterii doresc organizarea unei mese rotunde, la care să participe reprezentanţii Primăriei, ai Consiliului Judeţean şi ai mediului de afaceri, pentru a găsi o soluţie de continuare a activităţii clubului.

"În acest sens am contactat deja preşedintele Fundaţiei Patronilor Bihor, pe Ioan Lucian, care este şi un împătimit şi suporter al fotbalului, fiind, de altfel, şi un fost preşedinte, care să ne medieze o întâlnire cu oamenii de afaceri, care ar putea ajuta la redresarea echipei", a precizat Daniel Bokor, preşedintele asociaţiei.

Liderii suporterilor orădeni sunt conştienţi că salvarea ar veni de la mediul privat, dar susţin că şi Primăria poate şi trebuie să joace un rol important în această privinţă, "de aceea invităm public, reprezentanţii municipalităţii dar şi ai Consiliului Judeţean să participe la acea masă rotundă pe care intenţionăm s-o organizăm", a mai punctat preşedintele.

Bokor a prezentat şi variantele care s-ar găsi pentru salvarea FC Bihor în cazul în care Primăria se retrage. O primă variantă ar fi ca cei de la Consiliul Judeţean să susţină clubul de unii singuri, "ceea ce nu e o soluţie de viitor, ci doar pentru doi sau trei ani", un investitor privat care să cumpere clubul de tot, un parteneriat public-privat, cum a fost episodul cu Liberty, sau o altă variantă cu mai mulţi sponsori, "mai multe firme, care, fiecare să deţină cotă parte". "Efortul financiar ar fi mult mai mic aşa din partea lor". Aceste demersuri de salvare a clubului orădean ar fi fost de competenţa Primăriei, nu a suporterilor, au mai afirmat liderii fanilor.

Legat de faptul că şeful FPB, Ioan Lucian, a mai fost diriguitor al FC Bihor, şi încă unul controversat, care nu a lăsat realizări notabile în urma sa, Daniel Bokor a spus că "acum e important să punem mână de la mână să salvăm acest club, nu neapărat să căutăm vinovaţi pentru trecut".

"FC Bihor este o valoare a oraşului, iar Primăria este responsabilă pentru ducerea de râpă a acestuia. Şi atunci când s-au acumulat datoriile istorice, a existat cineva de la Primărie în AGA, iar acum nu trebuie lăsat de izbelişte şi abandonat", a mai declarat Bokor, care a ccondamnat şi faptul că se fac diferenţieri între ramurile sportive şi suporteri. "Eu am fost la meciurile de baschet şi am văzut mulţi suporteri de ai noştri de la fotbal. Noi mergem la orice sport, apreciem rezultatele şi îi susţinem, dar să nu uităm că fotbalul are ceea mai mare masă de oameni".

"Dacă Primăria acuză că nu au fost rezultate, să se uite ce finanţare s-a făcut, ce plafon de salarii am avut noi şi ce bugete au avut alte echipe care s-au bătut la promovare, gen CSU Craiova şi ASA Tg. Mureş, care au fost mult mai mari. Din punctul nostru de vedere, în primul an din acel proiect de trei ani anunţat, obiectivul de evitare a retrogradării a fost atins. Urma ca anul viitor să ne batem pentru locurile I-VI, iar peste doi ani la promovare. De ce se abandonează acum acest proiect? S-a tot vorbit că Primăria susţine performanţa. Păi, echipa de handbal a avut numai victorii în acest sezon şi a promovat în Liga Naţională, dar am înţeles că nu va fi susţinută nici ea. Atunci cum susţinem performanţa?", s-a mai întrebat retoric preşedintele Asociaţiei Suporterilor echipei FC Bihor.

Dacă nu se vor găsi soluţii de salvare a clubului, suporterii sunt decişi să organizeze un miting în faţa Primăriei.