În deschiderea şedinţei ordinare de Consiliu Judeţean organizate marţi, preşedintele Pasztor Sandor a cerut introducerea pe ordinea de zi luarea la cunoştinţă a demisiei consilierului judeţean ALDE Dorin Corcheş.

"Având în vedere cererea domnului Corcheş Dorin Octavian, depusă la preşedinte, prin care ne prezintă demisia din Consiliul Judeţean Bihor, dorim ca primul punct pe ordinea de zi să fie încetarea mandatului domnului Corcheş şi validarea unui nou mandat de consilier judeţean", a spus Pasztor Sandor.

În contextul acesta, liderul grupului PNL, Ionel Avrigeanu, a contestat faptul că Dorin Corcheş se afla la masa consilierilor deşi şi-a anunţat demisia şi apoi a anunţat că nu va vota proiectele referitoare la demisia reprezentantului ALDE şi înlocuirea lui deoarece acestea nu s-au aflat pe ordinea de zi. 

Chiar şi aşa, Julien Mateaş, următorul pe lista ALDE, a fost propus şi validat în funcţie, a depus jurământul şi şi-a luat locul între consilierii judeţeni, Dorin Corcheş părăsind sala.

Acesta nu a explicat motivul demisiei sale invocând "chestiuni personale". "Vă voi transmite o comunicare legată de demisia mea", le-a spus acesta jurnaliştilor curioşi. Răspunzând întrebărilor acestora, Corcheş a spus că nu pleacă din partid.