Zeci de copii de etnie romă din satul Ioaniş au avut parte de o zi memorabilă, luni, de Sfântul Nicolae, în Oradea. Aceştia au vizitat Târgul de Crăciun, au făcut schimb de cadouri cu zeci de bunici de la Casa Frenţiu a Asociaţiei Caritas Eparhial şi au colindat împreună cu episcopul greco-catolic Virgil Bercea.

Cei 39 de copii, elevi în clasele I-IV în Ioaniş, sunt beneficiarii centrului after-school "Sfântul Martin" înfiinţat de Caritas Eparhial în satul lor natal, a transmis ONG-ul printr-un comunicat de presă.

Aceştia au fost duşi gratuit în oraş de firma Marvicon, sediul companiei fiind şi prima oprire a celor mici, unde aceştia, împreună cu îndrumătoarele lor, i-au colindat pe angajaţi.

Aventura micuţilor prin Oradea a continuat cu o oprire la Casa Frenţiu, unde Caritas Eparhial are grijă de zeci de bunici. "Bunicile din centrul rezidenţial au pregătit, din timp, pentru fiecare copil, fulare şi căciuli împletite cu multă îndemânare, dragoste şi cu multă căldură, iar copiii au oferit, la rândul lor, felicitări vesel colorate şi lucrate cu mâinile lor", se arată în comunicat.

Elevii au fost duşi apoi la Târgul de Crăciun, unde l-au întâlnit pe Moş Crăciun, au văzut bradul împodobit, s-au dat în carusel, au mers cu trenuleţul şi au băut ceai cald.

După ora 16, copii au ajuns şi la Catedrala Greco-Catolică Sfântul Nicolae, unde au fost întâmpinaţi de episcopul Virgil Bercea, alături de care au cântat colindele "O, ce veste minunată!" şi "Inima va cânta". La finalul întâlnirii, micuţii au fost recompensaţi de episcop cu mai multe pachete cu dulciuri.

Ziua s-a încheiat cu o ultimă vizită la Târgul de Crăciun din Oradea, unde micuţii s-au mai plimbat cu trenuleţul, s-au dat în carusel şi au fost fotografiaţi de îndrumătoarele lor. La final fiecare copil a primit câte o poză cu ei în casa lui Moş Crăciun. "Spontani şi sinceri copii ne-au spus că a fost o zi de neuitat", au mai transmis organizatorii.