Asociaţia "Sănătatea ta" din Oradea a organizat, luni seara, un eveniment deosebit în faţa Spitalului Municipal, unitate care tratează pacienţi infectaţi cu Covid-19. Lângă spital au fost amplasaţi, în formă de inimă, mai mulţi brăduţi împodobiţi, astfel încât să poată fi văzuţi de la etajele superioare de pacienţi şi de cadrele medicale.
Mai mult, brazii artificiali - câteva zeci de bucăţi, de diferite dimensiuni - au fost apoi donaţi către secţiile care tratează pacienţi infectaţi cu Sars-Cov-2 din tot judeţul Bihor, astfel încât să decoreze zonele de lucru ale cadrelor medicale şi unităţile de primire a pacienţilor. De asemenea, unul dintre brazi, unul decorat în roşu, galben şi albastru, a fost trimis către Centrul Judeţean de Comandă şi Coordonare a Intervenţiei de la ISU.
"Vă mulţumim pentru acest gest minunat, prin care aceşti brazi au fost dăruiţi colectivului spitalului. Ei vor pleca şi către toate secţiile (n.r. - Covid) din judeţ", a spus Călin Barabaş, directorul de îngrijiri medicale al Spitalului Municipal, luni seara, în cadrul evenimentului denumit "O inimă pentru sănătatea ta".
Câţiva dintre angajaţii spitalului au ieşit şi ei pentru a asista la manifestare.
(foto: BIHOREANUL, Szilagyi Lorand)
Organizatoarea evenimentului, Camelia Păşcui, coordonatoarea Asociaţiei "Sănătatea ta", a spus că a vrut să facă un gest frumos atât pentru medici şi celelalte cadre medicale, cât şi pentru persoanele care trec prin această încercare a luptei cu coronavirusul.
De asemenea, n-au fost uitate persoanele care şi-au pierdut viaţa din cauza virusului şi familiile lor greu afectate în această perioadă. Pentru cei care au pierdut lupta cu Covid-19 luni seara a fost ţinut un moment de reculegere, iar o fetiţă a depus o coroană în faţa Spitalului Municipal.
Prezent şi el în curtea unităţii spitaliceşti, dr. Alin Suciu – medicul orădean care a lucrat ca voluntar în Italia în perioada în care sistemul sanitar din peninsulă era copleşit – a spus că toţi trebuie să înţeleagă că, deşi a apărut vaccinul, lupta cu virusul continuă. "Toate eforturile de până acum trebuie susţinute şi mai departe. Chiar dacă multe persoane s-au vindecat, vorbim în acelaşi timp şi de un număr mare de pacienţi care rămân cu sechele şi cu leziuni pulmonare. Lupta pentru pacient urmează să continue şi în următorii ani. Pentru ca această luptă să nu fie în zadar e nevoie să conştientizăm că acest Sars-Cov-2 nu este o boală obişnuită şi că prevenţia e ceea ce ne face cu adevărat să limităm numărul de pacienţi", a spus medicul.
Brazii împodobiţi au fost donaţi de mai multe persoane din Bihor, în urma apelului lansat pe reţele de socializare de Camelia Păşcui. De asemenea, evenimentul a fost sprijinit şi de asociaţia Cavalerilor Templieri din Oradea.