Actorii trupelor Arcadia şi Liliput de la Teatrul Regina Maria, respectiv Teatrul Szigligeti au sărbătorit, marţi, Ziua Mondială a Teatrului de Păpuşi. Aceştia s-au plimbat prin centrul oraşului cu mai multe marionete, care au devenit partenerii de joacă ai copiilor.

Artiştii celor două trupe de teatru pentru copii şi-au luat marionetele şi instrumentele muzicale şi s-au plimbat pe strada Vasile Alecsandri şi în Parcul 1 Decembrie, unde au interacționat cu micuţii care treceau prin zonă sau se jucau în parc.

Astfel, copiii s-au întâlnit cu păpuși, un şoricel, un iepure, o cioară şi cu pinguini, care s-au jucat cu ei preţ de câteva zeci de minute. „Nu doar micii spectatori şi-au manifestat curiozitatea, artiştii păpuşari reuşind să fure zâmbete ştrengare şi din partea adulţilor care treceau prin zonă", se arată într-un comunicat transmis de Teatrul Regina Maria.

Ziua Mondială a Teatrului de Păpuşi este sărbătorită în fiecare an pe data de 21 martie, iar Teatrul Regina Maria și Teatrul Szigligeti au mai organizat evenimente de acest gen şi în anii anteriori.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!