Filarmonica de Stat oferă melomanilor abonaţi ai instituţiei, mai precis unui număr maxim de 140 de persoane, primul concert în aer liber după starea de urgenţă impusă de situaţia noului coronavirus.

Astfel vineri seară, de la ora 19, în curtea Episcopiei Romano - Catolice, membrii Cameratei Michael Haydn vor oferi spre audiere un program special ce include lucrări celebre: Divertisment în Re Major de W.A. Mozart, Air de J.S. Bach, Adagio de T. Albinoni, Concerto Grosso în Sol Major de G.F. Haendel şi Dansuri Românești de B. Bartók.

Evenimentul va fi organizat cu respectarea măsurilor impuse pe perioada stării de alertă, şi anume: „spectatorilor li se va lua temperatura la intrare, vor trebui să poarte măşti pe toată durata concertului de o oră, fără pauză, scaunele vor fi situate la o distanță de 2 metri, spațiul va fi delimitat, iar locurile se vor ocupa în ordinea sosirii, începând cu ora 18.30”, se precizează în comunicatul transmis de instituţia de stat.

Organizatorii precizează de asemenea că, în caz de vreme nefavorabilă, concertul se va amâna pe sâmbătă, de la ora 19.30, în aceleaşi condiţii.