Vrea schimbare

Într-o postare făcută joi, pe tema priorităţilor democrat liberale pentru anul 2012, pe site-ul său, www.petrufilip.ro, senatorul PDL Petru Filip, fost primar al Oradiei, acum vicepreşedinte al organizaţiei PDL Sector II Bucureşti, susţine că anul 2012 trebuie să aducă remanierea "unor miniştri erodaţi în mod natural de actul guvernării şi de unele obiective politice majore neîmplinite".

Filip a făcut aceste precizări în contextul în care el aprecia că în acest an, în perspectiva alegerilor, obiectivul strategic al PDL trebuie să fie "reconectarea partidului cu opţiunile politice individuale ale românilor, în special cu a celor care au fost în principal afectaţi de măsurile de austeritate luate de Guvern".

Între altele, senatorul crede că remanierea Guvernului Boc se impune "mai mult ca niciodată", motivând că "este nevoie de o împrospătare a imaginii guvernamentale". Potrivit celor arătate de Filip, "o analiză sinceră cu privire la imaginea de ansamblu a Guvernului, precum şi la cea a unor miniştri, chiar şi o privire limpede la remanierile tactice din guvernările anterioare, poate conduce cu uşurinţă către ideea că remanierea guvernamentală este o măsură necesară şi corectă care să scoată Guvernul din amorţeală".

Seremi, surprins

Succesorul lui Filip la şefia PDL Bihor, deputatul Ştefan Seremi, s-a declarat însă surprins de dorinţa fostului primar al Oradiei.

"Nu obişnuiesc să citesc site-urile colegilor de partid. Nu ştiam că domnul Filip şi-a exprimat public acest gând. Şi eu cred că ar fi nevoie de o remaniere, dar una făcută cu cap. O remaniere de dragul remanierii ar fi o prostie", a declarat Ştefan Seremi pentru BIHOREANUL.

Liderul PDL Bihor a refuzat să nominalizeze vreun ministru care, în opinia sa, ar trebui schimbat. "Chiar dacă aş avea pică pe vreun ministru, tot nu aş spune public că ar trebui remaniat. Rufele murdare trebuie spălate în familie", a explicat Seremi.