Copiii care frecventează Centrul de îngrijire de zi al Direcţiei de Asistenţă Socială din Oradea, care fac parte din familii numeroase, dezorganizate, cu probleme financiare şi cu risc de abandon familial sau şcolar, au avut parte de câteva surprize. Aceştia au primit haine, încălţăminte şi au participat la un atelier de ornare a fursecurilor.

Cadourile au fost aduse săptămâna trecută de două companii şi o asociaţie pentru a le oferi un prilej de bucurie prichindeilor care frecventează centrul, în apropierea Paştelui.

Potrivit unui comunicat transmis de DASO, firma Valtryp a donat mai multe perechi de pantaloni de uniformă pentru cei mici, iar asociaţia Facil, prin intermediul laboratorului de analize Humanamed, a donat îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru beneficiarii centrului, cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani.

Pe lângă asta, micuţii au avut parte şi de o surpriză dulce. La finalul săptămânii trecute, patiseria Iami a organizat la centru un atelier de ornare a fursecurilor în formă de ou, steluţe sau iepuraşi cu spume alimentare colorate.

"A fost o activitate frumoasă, copiii s-au implicat cu entuziasm şi au ascultat cu atenţie indicaţiile oferite. După ce şi-au arătat talentul, cei mici au fost recompensaţi de Ioana Tomciani, proprietara patiseriei, cu sărăţele, cornuleţe, brioşe, biscuiţi şi alte bunătăţi dulci, fiecare primind şi un pacheţel pentru acasă. Astfel, copiii de la Centrul de Zi au fost răsfăţaţi în această perioadă, bucuria darurilor citindu-li-se în ochi. «A fost cea mai frumoasă zi!», au spus copiii", se arată în comunicat.