Sunt multe surprize în lista noului cabinet prezentată de Victor Ponta. Şapte nume noi au apărut în Guvern, iar cap de listă este portofoliul Finanţelor, unde a fost propusă Ioana Petrescu, scrie Digi 24.

Ioana Petrescu are 34 de ani şi este consilieră a premierului pe probleme fiscale. Deţine un doctorat şi un masterat în economie la Universitatea Harvard şi este licenţiată în economie şi matematică la Colegiul Wellesley.

Nume noi au fost propuse şi la Energie, dar şi la Tineret şi Sport. Răzvan Nicolescu este propus ministru delegat pentru Energie. Are 36 de ani şi este vicepreşedintele Consiliului de Supraveghere al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie. Cu studii economice şi în energie, Nicolescu este membru in consiliul consultativ al agenţiei europene Euratom Supply Agency.

Răzvan Cotovelea, propus ministru al Societăţii Informaţionale, are 41 de ani şi este fost secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene. Doctorand în Ştiinţe Politice, a absolvit Facultatea de Energetică din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti.

Florin Jianu, ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism, are 37 de ani, este absolvent al Facultăţii de Matematică (Universitatea din Bucureşti) şi este Preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători.

Tot o surpriză este şi nominalizarea atletei Gabriela Szabo la şefia ministerului Tineretului şi Sportului. În vârstă de 38 de ani, Szabo a fost consilier al ministrului Tineretului şi Sportului din februarie 2013. Campioană olimpică la Sydney, în 2000 (Atletism) şi vicecampioană olimpică la Atlanta, în 1996 (Atletism), este una din cele mai cunoscute atlete din lume.