De mai bine de un an, școala de dans Now, fondată de unul dintre cei mai cunoscuți și talentați coregrafi din România, orădeanul Emil Rengle, este locul în care o mulțime de copii, adolescenți și tineri învață să se miște pe ritm, exersând sute de coregrafii inspirate din cele pe care dansează celebritățile.

Cei mai talentați și implicați cursanți pot deveni membri în trupele de dans ale școlii, care vor participa la competiții în domeniu, de îndată ce acestea se vor relua. În plus, pentru cei care pășesc pentru prima dată în școala Now Dance, echipa a pregătit o surpriză: pot participa la un curs gratuit la alegere!

Invitați speciali

Situată în complexul Velența de pe strada Seleușului din Oradea și deschisă din 8 februarie 2020, școala oferă 88 de lecții de dans pe lună, susținute de șase instructoare talentate.

De multe ori au loc și class-uri cu invitați speciali din lumea dansului. Săptămâna trecută, de pildă, la școala lui Rengle a ajuns Tiffany Yonashiro, o coregrafă de origine hawaiiană, care a venit în Oradea pentru prima dată pentru a susține „un workshop incendiar”, așa cum au descris organizatorii întâlnirea.

De toate pentru toți

Unele dintre cele mai apreciate ore sunt cele de balet, unde micuțele cu vârste între 3 și 7 ani descoperă mișcările artistice specifice acestui gen. Frecventat de mulți iubitori de mișcare este și cursul de dans modern (7+ ani), unde luni, miercuri și vineri se învaţă coregrafii pe ritmul noilor hituri muzicale.

Copiii de peste 5 ani pot încerca Tik Tok dance, un curs creat pentru pasionații de celebra aplicație utilizată pentru realizarea unor videoclipuri scurte, multe dintre ele reprezentând, de fapt, mici coregrafii.

Cei mai mari, de peste 13 ani, pot participa la K-pop - unde dansează pe melodii coreene, hip-hop: unde cursanții învață mișcări elaborate, și Jazz Funk, un stil adoptat de câțiva ani de celebra Beyoncé în coregrafiile sale.

Ladies Class

La cererea mămicilor, recent a apărut în program și Ladies Class, un curs dedicat femeilor de peste 30 de ani, predat, în serile de marți și joi, de o altă instructoare a școlii, care surprinde doamnele cu o nouă abordare a dansului în sine.

Un class la care poate participa orice doritor, indiferent de vârstă, este Latino, unde coregrafa Rebeca Bobroczkyi îi învață pe cursanți mișcări feminine și senzuale.

Now oferă mai multe tipuri de abonamente: pentru 4, 8 sau 12 intrări, ori unul nelimitat. Abonamentele sunt valabile o lună și pot fi achiziționate de la recepția școlii de dans.

Și în sala de fitness

De săptămâna trecută, iubitoarele de fitness pot încerca Ladies Class și la sala Oxygen Gym din Oradea, de pe strada Ogorului 63A, parteneră a școlii de dans Now, iar pasionații de sport îi pot aduce pe copii în același loc la cursurile de Mini Dance, dedicate celor de peste 7 ani. Ambele class-uri vor avea loc în fiecare marți și joi în sala de aerobic a Oxygen.

Noii parteneri ai școlii lui Emil Rengle au pus deja în vânzare, la recepție, două tipuri de abonamente, cu 4 sau 8 intrări, iar cursurile vor fi susținute de trei coregrafe ale Now: Kitty (Cristina Stavarache), Vivi (Vivien Szentyobi) și Rebeca Bobroczkyi.

„Dorim să transmitem frumusețea dansului către cât mai multe persoane. Iar la Oxygen Gym am cunoscut o echipă extrem de pasionată și profesionistă, care rezonează cu aceleași principii după care ne ghidăm și noi: pasiune, creativitate și evoluție”, spune Emil Rengle.

Performanță și profesionalism

Elevii care dau dovadă de seriozitate, sârguință și talent pot fi convocați în trupa de dans care va reprezenta școala la competiții de profil, deocamdată suspendate din cauza pandemiei. Totuși, Now Dance are deja o trupă de adolescenți cu vârste între 15 și 17 care exersează săptămânal și o altă formație de fetițe, selectate de instructoarea Camelia Jolța dintre cele care frecventează cursul de balet.

Nivelul de performanță se reflectă și în rândul profesoarelor. Vivien Szentyobbi (foto), coregrafă la Now încă de la înființare, se află în aceste zile la București, unde se pregătește alături de alți dansatori pentru a participa la ediția de anul acesta a Eurovision! Vivi face parte din trupa de dans a cântăreţei Roxen, care va interpreta melodia României, „Amnesia”, la finalul acestei luni în Rotterdam.

Cursuri gratuite

În ultimele zile incidența cazurilor de Covid-19 a scăzut în Oradea, astfel că s-au relaxat câteva dintre restricţii. Echipa Now Dance a rămas, însă, la fel de prudentă: cursanții care ajung în complexul Velența trebuie să poarte masca de protecție atât la intrare, cât și la recepție și în vestiare, urmând ca pe ringul de dans să respecte o distanță de 2 metri față de ceilalți participanți.

Partea bună este că spaţiu există berechet, în plus nou-veniţii au parte şi de o surpriză. Mai precis, pasionații dansului care n-au mai călcat niciodată pragul școlii Now pot merge în această perioadă să încerce orice curs gratuit, iar echipa lui Rengle garantează că experiența se va dovedi minunată. O confirmă cei care au încercat...


FAMILIA NOW

Comunitatea părinților

Elevii școlii lui Rengle și echipa sa au devenit o mare familie. Aceștia comunică constant pe grupurile înființate pe rețeaua de socializare WhatsApp, create pentru fiecare curs de dans și categorie de vârstă. Pe lângă activitatea din sală, în online cursanții pot oferi idei de melodii coregrafilor, se încurajează între ei și pot aprofunda informațiile pe care le-au aflat la cursul offline.

Pe lângă comunitatea de dansatori, echipa Now a creat și grupuri online, pe aceeași platformă, din care fac parte părinții copiilor și adolescenților, unde primesc înregistrări video cu fiecare curs, fiind astfel la curent cu activitățile lor.