Noua stagiune a Teatrului Regina Maria din Oradea va debuta săptămâna viitoare cu o premieră.

După cum se arată într-un comunicat de presă transmis de Teatrul Regina Maria, stagiunea va debuta în 24 august, de la ora 19, la Sala Transilvania, cu spectacolul "Cruzime şi Tandreţe" de Martin Crimp, regizat de Andrei Dinu. Biletele s-au epuizat rapid, publicul doritor putând să participe la a doua reprezentaţie, care va avea loc pe 12 septembrie.

Spectacolul spune povestea Ameliei, o soţie de general care vrea să-şi aducă jumătatea acasă. "Iubirea sa pentru el devine umbrită de îndoială şi ură când află că soţul ei de rang înalt a iniţiat un atac militar asupra unui oraş strategic nu doar din motive politice, ci şi sentimentale", se arată pe site-ul instituţiei de cultură.

Tot în august, pe data de 27, de la ora 19, la sala mare a Teatrului va avea loc spectacolul "Colivia nebunelor", o comedie muzicală în care sunt abordate teme precum percepţia societăţii asupra comunităţii LGBT+.

Apoi, Teatrul Regina Maria va prezenta comedia "Floare de Cactus" de Pierre Barillet & Jean-Pierre Grédy, sub regia lui Daniel Vulcu. Premiera este programată pentru 24 septembrie, ora 19, la sala mare şi promite să aducă momente de râs şi distracţie, povestea fiind centrată pe viaţa amoroasă a unui dentist. Aceasta a mai putut fi văzută pe scena orădeană şi în stagiunea 1985-1986, potrivit site-ului TRM.

Pe 1 septembrie, tot de la ora 19, spectacolul "Lux" de Gabriel Sandu se va întoarce pe scena Sălii Arcadia. Acesta urmărește patru personaje care trec prin diferite etape ale vieţii, prin pierderi, temeri şi anxietăţi, în diferite forme, accentuate de pandemie şi de război.

Patru zile mai târziu, la sala mare, ora 19, Teatrul Naţional din Târgu-Mureş – Compania "Liviu Rebreanu" va aduce spectacolul "Totul E Relativ" de Alan Ayckbourn, regizat de Claudiu Goga.

Pe parcursul lunii septembrie mai sunt programate şi alte spectacole din stagiunile trecute, precum "Scripcarul Pe Acoperiş", "Ofertă Atractivă", "Genul Acuzativ", "Locotenentul din Inishmore", "Fiul" şi "Ultimii".

Biletele pentru spectacolele pot fi achiziţionate online de pe Eventim.ro sau de la agenţia teatrului (deschisă marţi şi joi între orele 12-18, miercuri şi vineri între orele 10-14 şi sâmbătă între orele 11-13).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!