Potrivit surselor BIHOREANULUI, bihoreanca în vârstă de 49 de ani, care a minţit la vamă când s-a întors din Italia şi care a fost confirmată vineri seara ca fiind infectată cu virusul COVID-19, ar fi avut contact cu trei persoane, care au fost identiticate de specialiştii DSP Bihor.

Se pare că, deşi a minţit la intrarea în ţară ca să scape de autorităţi şi a spus că vine de fapt din Ungaria, femeia s-ar fi ferit de întâlniri cu alte persoane şi ar fi stat în casă.

Aceleaşi surse spun că bihoreanca în vârstă de 49 de ani, primul caz confirmat de coronavirus din judeţul nostru, ar fi sunat şi ar fi cerut să fie testată după ce femeia din Cluj-Napoca alături de care s-a întors în ţară, în aceeaşi maşină, pe 10 martie, prin frontiera Borş, a fost testată pozitiv, joi, fiind al 52-lea caz confirmat din România.

Ancheta epidemiologică a DSP Bihor este în plină desfăşurare. Sursele ziarului arată că echipaje ale DSP s-au deplasat la domiciliul celor trei persoane cu care bolnava a intrat în contact pentru a preleva probe în vederea testării pentru COVID-19. 

Deocamdată, DSP Bihor doar a confirmat oficial că există primul caz de coronavirus în judeţ, fiind vorba de o femeie de 49 de ani, "aflată în autoizolare".

UPDATE, 11.30:

Grupul de comunicare strategică înfiinţat la nivelul Guvernului pentru a informa privind COVID-19 a transmis, sâmbătă dimineaţa, un comunicat în care a precizat că în ţară sunt 97 de cazuri confirmate cu coronavirus, între care şi cel din Bihor.

Potrivit autorităţilor, starea pacienţilor, inclusiv a femeii de 49 de ani din Bihor, este bună. Doar fostul poliţist din Bucureşti a prezentat complicaţii, dar şi starea lui s-a ameliorat.

Pe judeţele, statistica îmbolnăvirilor este: București (31), Timiș (11), Hunedoara (11), Constanța (5), Iași (5), Caraș-Severin (4), Covasna (4), Dolj (3), Brașov (2), Mehedinți (2), Mureș (2), Gorj (2), Cluj (2), Neamț (2), Olt (2), Bacău (1), Bihor (1), Buzău (1), Galați (1), Maramureș (1), Prahova (1), Suceava (1), Vrancea (1) și Ilfov (1).

Citeşte şi:

Primul caz de coronavirus în Bihor! O femeie de 49 de ani, care a ascuns că vine din Italia