Sub ameninţarea ploii, care până la urmă s-a transformat în soare, peste 500 de biciclişti orădeni au pedalat, marţi, la primul eveniment Critical Mass organizat în acest an în Oradea de asociaţia Pro Bikers.

Mai precis, biciclişti de toate vârstele au mărşăluit pe două roţi prin oraş, pentru a atrage atenţia autorităţilor publice vizavi de nevoia existenţei unor piste de biciclete adevărate în oraş, pe care să circule în siguranţă. Acţiunea s-a petrecut marţi pentru că atunci întreaga omenire sărbătoreşte Ziua Pământului.

Bicicliştii au pedalat pe un traseu mai lung decât de obicei, de aproape 8 kilometri. Au pornit din Parcul Magnoliei, s-au dus până pe Bulevardul Cantemir, iar apoi au revenit în centrul oraşului, unde, în faţa Primăriei, şi-au ridicat bicicletele deasupra capului.

Participanţii la Critical Mass s-au declarat mulţumiţi de intenţiile municipalităţii orădene de a face mai multe piste de biciclete în oraş, dar îşi doresc ca acestea să fie conectate între ele şi să devină realitate cât mai curând.

O nouă ediţie de Critical Mass va avea loc, cel mai probabil, la toamnă.