Orădenii se pot pregăti pentru spectacole. Teatrul Regina Maria a pus joi în vânzare bilete pentru două dintre reprezentanţiile programate în stagiunea 2013-2014. Este vorba despre "Zbor deasupra unui cuib de cuci", care va fi jucat pe 4 septembrie, înainte de deschiderea oficială a stagiunii, şi "Scripcarul pe acoperiş", spectacol care se va juca pe 29 septembrie în închiderea celei de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Scurt.

În acest an, festivalul se va desfăşura în perioada 20-29 septembrie şi va fi deschis tot de un spectacol al gazdelor. De data aceasta, însă, este vorba despre musicalul "Producătorii" de Mel Brooks în regia lui Halasi Imre, care va avea premiera pe 20 septembrie, de la ora 19.

Chiar dacă încă nu au făcut public întregul program al festivalului, reprezentanţii Teatrului Regina Maria au dezvăluit că, în premieră, această ediţie va avea şi o secţiune dedicată genului de teatru-circ. Orădenii vor putea urmări trei spectacole invitate din Franţa: "Les rois vagabonds", "Les jours hereux" şi "ICI...", interpretat de Cirque Babette.

În preambulul evenimentului, între 4 şi 6 septembrie, Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu", în parteneriat cu Teatrul Regina Maria, Revista Familia şi Fundaţia Academia Civică Bihor, va organiza la Sala Arcadia un festival concurs de teatru scurt la care sunt aşteptaţi participanţi de la mai multe licee din ţară.

Pe de altă parte, Teatrul Regina Maria a mai anunţat că, între 7 şi 12 octombrie, va organiza prima ediţie a Festivalului de Teatru pentru Copii Arcadia, în cadrul căruia copiii, adolescenţii, dar şi adulţii vor putea vedea spectacole aduse de cinci teatre de profil din Bucureşti, Arad, Alba-Iulia, Cluj-Napoca şi, evident, Oradea. "Copiii se vor întâlni cu personaje celebre precum Pinocchio, Frumoasa împreună cu Bestia, Hansel, Gretel şi Crăiasa Zăpezii", au menţionat organizatorii.