Virgina de 48 de ani a avut ceva probleme în a-şi asuma această condiţie. Ieşirile violente din timpul înfruntării muzicale televizate şi căderea nervoasă de după terminarea acesteia au fost preţul plătit de o persoană trecută brusc de la viaţa banală dintr-un sătuc scoţian la cea urmărită de toată planeta.

Totuşi, fiindcă de la participarea la "Britain's Got Talent" a trecut o jumătate de an, Susan a avut vreme să se adune şi, mai mult, să facă pasul decisiv către debutul carierei muzicale la care visează de-o viaţă. Luni, pe piaţa din Marea Britanie a fost lansat albumul său de debut, "I Dreamed a Dream", editat de Sony Music. Conaţionalii lui Boyle au luat cu asalt magazinele de profil, astfel că, într-o singură zi, au fost vândute 150.000 de exemplare. Reprezentantul reţelei care comercializează discul a declarat că planurile le-au fost deja date peste cap.

Iniţial, se preconizase ca în prima săptămână de după lansare se vor cumpăra 300.000 de unităţi, dar - la cum evoluează lucrurile - magazinele vor avea nevoie de cel puţin 400.000. "Ar putea fi cel mai bine şi cel mai rapid vândut album al anului. Pentru a găsi ceva comparabil, ar trebui să ne întoarcem în 2008, la albumul trupei Take That, "The Circus", care s-a vândut în 432.490 de copii în primul weekend", declară Gennaro Castaldo, purtătorul de cuvânt al lanţului HMV.

"I Dreamed a Dream" e disponibil şi pentru publicul din Statele Unite. Boyle a interpretat în concurs piesa care dă titlul discului, parte a musicalului "Les Miserables", iar prestaţia în cauză i-a adus celebritatea.