Un bărbat care se întorcea din zona Emilia-Romagna a Italiei şi care avea febră când s-a prezentat la frontiera Borş a fost preluat, joi seara, de un echipaj al SMURD şi transportat, cu izoleta, la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal din Oradea, fiind suspect de coronavirus.

Este vorba de un bărbat din Zalău.

"DSP Bihor informează că în cursul serii de ieri, 05.03.2020, ora 21.30, o persoană care a tranzitat zona Emilia-Romagna a fost internată la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Municipal. Persoana, care a fost transportată cu izoleta din Vama Borş, prezenta la momentul internării febră. DSP Bihor a prelevat probe biologice care au fost trimise azi dimineaţă către laboratorul desemnat din Cluj-Napoca, în vederea efectuării de analize", se arată într-o informare publicată, vineri, pe site-ul Instituţiei Prefectului Bihor.

Potrivit informării, vineri, în prima parte a zilei, starea pacientului era bună, el fiind afebril. 

Până în 6 martie, în România au fost confirmate 7 cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 7 persoane care au contactat virusul, 3 sunt declarate vindecate.

Unul a fost externat, iar ceilalţi doi rămân, momentan, sub observaţie medicală, în spital, conform deciziei medicilor din Timişoara.

Cei 4 pacienţi care sunt încă purtători ai virusului sunt internaţi în unităţi medicale din Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi. Starea de sănătate a tinerilor de 16 ani internaţi la Timişoara este bună, neavând simptome.

Pacienţii internaţi la Iaşi şi Cluj - Napoca prezintă o stare de sănătate ameliorată faţă de momentul internării în spital, potrivit autorităţilor.

De asemenea, un cetăţean român a fost depistat pozitiv cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul Italiei. Potrivit autorităţilor italiene, femeia a contactat o formă uşoară, este în stare bună şi a fost plasată în carantină la domiciliu.