Un centru de vaccinare din sectorul 2 din Bucureşti a fost închis din cauza suspiciunilor că acolo s-ar fi eliberat ceritifcate false de vaccinare. Autorităţile au făcut percheziţii la centru, iar aproape 180 de persoane au fost duse la audieri.

Poliţia Capitalei a anunţat, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii, sub coordonarea Parchetului Judecătoriei Sectorului 2, au pus în aplicare, joi, cinci mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti, într-un dosar în care se fac cercetări pentru fals informatic, notează Hotnews.ro.

În aceeaşi informare se arată că sunt puse în executare şi 168 de mandate de aducere emise pe numele unor suspecţi, precum şi alte 10 pe numele unor martori care urmează să fie audiaţi.

Cercetările în acest caz ar fi început încă din luna august şi au vizat activitatea mai multor funcţionari publici de la Direcţia pentru Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului, care au fost detaşaţi la Centrul de vaccinare "Neghiniţă" din sectorul 2.

Funcţionarii ar fi înlocuit datele persoanelor vaccinate cu ser anti-Covid cu ale unor persoane care nu au fost vaccinate în realitate, "având ca scop obţinerea frauduloasă a documentelor care să ateste vaccinarea", mai precizează autorităţile în comunicatul transmis, potrivit sursei citate.

Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat la postul de televiziune Digi24 că centrul de vaccinare a ridicat suspiciuni de mai multă vreme, iar el a sesizat autorităţile în urmă cu două luni în acest caz. Mihaiu a precizat şi că centrul a fost temporar închis, iar personalul urmează să fie schimbat în totalitate.

"Până când procurorii nu vor finaliza cercetările nu putem risca să mai colaborăm cu nimeni de acolo. Vom schimba întreaga echipă. Iar în cel mai scurt timp vom reporni activitatea în centrul Neghiniţă. Fiindcă e mare nevoie de imunizare în aceste zile", a spus edilul, potrivit Digi24.ro. 

Persoanele programate pentru vaccinare la "Neghiniţă" vor fi redirecţionate către celelalte din apropiere.