200 de baloane au fost lansate duminică în aer şi 500 de candele au fost aprinse în memoria bebeluşilor care nu au mai apucat să se nască. Ziua Părinţilor de Îngeri s-a desfăşurat duminică, pentru a treia oară la Oradea, în memoria bebeluşilor care nu au mai apucat să se nască. "Este un eveniment organizat cu suportul asociaţiei EMMA, care vine în sprijinul mamelor, părinţilor, care şi-au pierdut copiii prea devreme", a declarat Emilia Junc, organizatoarea evenimentului la Oradea, care, la rândul ei, a pierdut două sarcini.

Multe dintre aceste mămici nici nu au unde să aprindă o lumânare pentru copiii lor, deoarece la câteva luni, copilaşii sunt consideraţi avortoni. "Ziua Părinţilor de Îngeri e un moment în care putem să ne simţim înţelese, sprijinite şi iubite de familiile noastre, lucru care contează foarte mult. Este un mesaj pentru toate mămicile de îngeri, să fie tari, să nu îşi piardă speranţa, pentru că într-o zi vor reuşi să fie mame cu adevărat, vor avea un copil pe care-l vor strânge în braţe şi îşi vor putea trăi visul de mame", a mai spus Emilia Junc.

Ziua Părinţilor de Îngeri s-a desfăşurat duminică în 16 oraşe din lume simultan, între care şi Paris sau Londra.

Organizatia E.M.M.A. (Eternul Miracol Materna Alinare) a fost fondată de celebrul model Bianca Brad în memoria fetiţei sale şi îşi propune să ofere sprijin, consiliere şi alinare, pentru a depăşi experienţa tragic şi pentru a găsi puterea de a merge mai departe.

Bianca şi-a pierdut copilul în ultima lună de sarcină, cu câteva zile înainte de operaţia de cezariană care urma să aibă loc în Germania. În urma unui control medical, ea a aflat că fătul, care suferea de o malformaţie congenitală, nu mai trăieşte. În Germania, la spital, doctorii i-au oferit şansa de a-şi strânge în braţe fetiţa. Iniţial, Bianca a respins ideea, însă a acceptat ulterior şi nu a regretat acest lucru. A primit de la spital o fotografie cu copilul, o coală cu amprentele picioruşelor şi brăţara de identificare. Bianca Brad vrea ca aceste metode care le fac pe mame să treacă mai uşor peste decesul unui copil să fie implementate şi în maternităţile din România.

În plus, EMMA a iniţiat şi mai multe campanii cu scopul de a schimba legislaţia României în ceea ce priveşte recunoaşterea identităţii fătului de la cea de a 22-a săptămână de sarcină, respectiv de la o greutate minimă de 500 de grame.